2310 83 1333 Εγγραφή

Κολύμβηση

Κολύμβηση

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα! Τα οφέλη που αποφέρει η ενασχόληση με την κολύμβηση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία είναι πολλά και τεκμηριωμένα. Γενικά και περιληπτικά ως παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν η ομαλή ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος των παιδιών, η προαγωγή της υγείας και η προστασία από παθήσεις καθώς και η ψυχοπνευματική βελτίωση και ωρίμανση.

Ο Ο.Φ.Θ. λειτουργεί πρότυπο κολυμβητικό πρόγραμμα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο! Ακολουθώντας τις σύγχρονες επιστημονικές υποδείξεις και με έμφαση στην κατάλληλη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών, οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του Ομίλου μαθαίνουν να κολυμπούν σωστά, γίνονται μέλη της πιο ευχάριστης ομάδας και φθάνουν μέχρι τη διάκριση! Και όλα αυτά, αθλούμενοι με τον καλύτερο τρόπο που μόνο η κολύμβηση μπορεί να προσφέρει!

Το κολυμβητικό πρόγραμμα του Ο.Φ.Θ.  είναι δομημένο σύμφωνα με ένα συνδυασμό των συνθηκών και της οργάνωσης της ελληνικής κολύμβησης με τα διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα οργάνωσης και λειτουργίας κολυμβητικών ομάδων. Το αναγνωρισμένο και επιτυχώς δοκιμασμένο διεθνώς μακροχρόνιο πλάνο αθλητικής ανάπτυξης (LTAD) αποτελεί οδηγό για τη δομή και ανάπτυξη της ομάδας.

  • Η κολύμβηση είναι κορυφαίο ολυμπιακό άθλημα, με πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχολογική υγεία τα οποία και δικαιολογούν την προτίμηση που της δείχνουν παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο!
  • Ο Ο.Φ.Θ. είναι ιστορικό ναυταθλητικό σωματείο που έχει εδώ και δεκαετίες συνεχή παρουσία στο άθλημα της κολύμβησης!
  • Πυλώνες λειτουργίας του κολυμβητικού τμήματος του Ο.Φ.Θ. είναι η σωστή εκμάθηση κολύμβησης, η ενίσχυση της συμμετοχής κάθε παιδιού, η αγάπη για τον αθλητισμό, η κοινωνικοποίηση μέσω της ομάδας καθώς και η κατάλληλη προπόνηση και στήριξη των αθλητών και αθλητριών για διάκριση στο κορυφαίο επίπεδο!
  • Το πρόγραμμα του τμήματος καθορίζεται από τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα ώστε να εφαρμόζονται οι πιο κατάλληλες παιδαγωγικές και προπονητικές μέθοδοι!
  • Ακολουθείται μακροχρόνιο πλάνο αθλητικής ανάπτυξης με βήματα την εκμάθηση ασφαλούς και σωστής κολύμβησης, τη συμμετοχή στην προπόνηση και τη διάκριση στην κατάλληλη ηλικία!
  • Με τη συμμετοχή στο τμήμα κολύμβησης του Ο.Φ.Θ. κάθε παιδί – αθλητής/-ήτρια καθοδηγείται και στηρίζεται για έναν υγιεινό τρόπο ζωής!
  • Από το παιχνίδι στα αρχικά βήματα μέχρι το μετάλλιο στην κορύφωση της αθλητικής πορείας του αθλητή ή της αθλήτριας, οι προπονητές και οι προπονήτριες του Ομίλου είναι πάντα δίπλα, ακολουθώντας ένα σύστημα δουλειάς με επίκεντρο τον κάθε αθλητή και την κάθε αθλήτρια ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του/της!
  • Το πρόγραμμα κολύμβησης του Ο.Φ.Θ. λειτουργεί στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης! Ελάτε να το γνωρίσετε και σίγουρα θα βγείτε ωφελημένοι!


Περιηγηθείτε στα ξεχωριστά επίπεδα του τμήματος κολύμβησης στην ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε καλύτερα! Περισσότερες πληροφορίες από την εκπρόσωπο του τμήματος Βίκυ Αυγέρη στο τηλ. 6983467188 ή στη γραμματεία του Ομίλου στο τηλ. 2310831333 και το e-mail: info@ofth.gr!

Ακολουθείστε το τμήμα κολύμβησης στα social media!
Facebook: ΟΦΘ Κολύμβηση – Neotex
Instagram: @OFTHSwimming-Neotex


Τμήμα εκμάθησης κολύμβησης (Επίπεδο 1)

Στο τμήμα εκμάθησης εντάσσονται αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των 3,5 ετών και άνω

Τμήμα ακαδημίας (Επίπεδο 2)

Στο τμήμα της ακαδημίας προωθούνται τα παιδιά από το τμήμα εκμάθησης αφού έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα

Προαγωνιστικό τμήμα (Επίπεδα 3-4)

Στο προαγωνιστικό τμήμα εντάσσονται κυρίως παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που προέρχονται από τις ακαδημίες

Αγωνιστική ομάδα (Επίπεδα 4-6)

Εδώ εντάσσονται κολυμβητές και κολυμβήτριες από 13 ετών, έχοντας προετοιμαστεί στο προαγωνιστικό τμήμα

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Η NEOTEX® AEBE | ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1959

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης - Ο.Φ.Θ

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1946 και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της χώρας. Στόχος του είναι να προάγει τον ναυτικό αθλητισμό να εμπνεύσει την αγάπη και το σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και να ενισχύσει τη σχέση των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τα τμήματα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 10, 54642, Θεσσαλονίκη

2310 83 1333

2310 84 8643

info[a]ofth.gr

www.ofth.gr