2310 83 1333 Εγγραφή

Γνωρίστε τον Ο.Φ....

Γνωρίστε τον Ο.Φ.Θ.

Γνωρίστε τον Ο.Φ.Θ.

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, ένα από τα πιο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της χώρας δημιουργήθηκε το 1946 με στόχο να προαγάγει τον ναυτικό αθλητισμό, να εμπνεύσει την αγάπη και το σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και να ενισχύσει τη σχέση των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο.

Ήδη από τον πρώτο χρόνο ίδρυσής του λειτούργησαν τα τμήματα Κωπηλασίας και Ιστιοπλοΐας, ενώ το 1975, με την κατασκευή του πρώτου Εθνικού Κολυμβητηρίου στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε το τμήμα Κολύμβησης και κατ’ επέκταση τα τμήματα Υδατοσφαίρισης και Καταδύσεων από βατήρα.

Βασική φιλοσοφία του ομίλου είναι ότι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ναυταθλητισμός, αναπτύσσει σωματικές και πνευματικές δεξιότητες απαραίτητες για την ωρίμανση και την κοινωνικοποίηση των ατόμων μια κοινωνίας. Πιστός στην αρχή του για προσφορά της δυνατότητας άθλησης σε όλους, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης δημιούργησε το 2005 το τμήμα Κωπηλασίας ΑΜΕΑ, οι αθλητές του οποίου έχουν τιμηθεί με πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Από το 2006 λειτουργεί και τμήμα αθλούμενων μελών.

Ο ΟΦΘ διαθέτει σήμερα 150 μέλη και περισσότερους από 350 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών και συμμετέχει σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών των αθλημάτων του, τροφοδοτώντας παράλληλα διαχρονικά τις εθνικές ομάδες με τους επίλεκτους αθλητές και τις αθλήτριές του. Για τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης βέβαια ο πρωταθλητισμός- αθλητισμός επιδόσεων αποτελεί μόνο επιλογή και όχι μονόδρομο.
Πιστός στις αρχές του και σεβόμενος τις απαιτήσεις του κοινού και των μελών του, ίδρυσε το 2014 σε συνεργασία με τον αθλητή του και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή, Νίκο Γκουντούλα, το πρώτο αυτούσιο τμήμα παράκτιας κωπηλασίας-Coastal Rowing Club στη χώρα, δίνοντας την ευκαιρία σε ενήλικους άνδρες και γυναίκες να χαρούν την ομορφιά της θάλασσας κάνοντας κωπηλασία!

Από το 1995 εξάλλου προσφέρει τις εγκαταστάσεις του και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή του μαθήματος επιλογής της Κωπηλασίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α./Α.Π.Θ.), δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους αποφοίτους του τμήματος να αποκτήσουν και το δίπλωμα προπονητή κωπηλασίας Α’ κατηγορίας.

Με γνώμονα πάντα την προσφορά στο θαλάσσιο αθλητισμό ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης συμμετείχε και χρηματοδότησε κατά το μεγαλύτερο μέρος δύο πανελλήνια συνέδρια κωπηλασίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA).

Το 2014 εξάλλου ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης συμμετείχε στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας (Coastal rowing regatta) που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αποσπώντας τα εύσημα και αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία, την οποία προσφέρει με προθυμία σε φορείς και οργανώσεις για την πραγματοποίηση ανάλογων διοργανώσεων.

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης - Ο.Φ.Θ

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1946 και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της χώρας. Στόχος του είναι να προάγει τον ναυτικό αθλητισμό να εμπνεύσει την αγάπη και το σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και να ενισχύσει τη σχέση των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τα τμήματα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 10, 54642, Θεσσαλονίκη

2310 83 1333

2310 84 8643

info[a]ofth.gr

www.ofth.gr